Wat is contextuele therapie?

Het kenmerkende voor contextuele therapie is de balans tussen het geven en nemen in relaties. De kern is dat mensen gezond zijn als er een rechtvaardige balans is tussen het geven en ontvangen in een relatie. Het is een therapeutische methode die problemen en levensvragen niet los ziet van wat generaties lang, is doorgegeven en ontvangen. 

 

De verbondenheid die er is met uw grootouder, ouders, partner, kinderen, ouders, en andere belangrijke (familie)relaties Vormen die ‘context’. Elke hulpvraag wordt Vanuit die context benaderd. Contextuele therapie is een Preventieve, herstellende en genezen manier van werken in individuele, familie, gezin en werkrelaties, omdat het rekening houdt met afkomst, heden en toekomst. 

 

Hierbij werken vaak de relaties uit het gezin waarin je bent opgegroeid door, in je relaties in het heden, bijvoorbeeld met je partner, je kinderen, en op het werk. Vaak zijn hier interactiepatronen in te herkennen. Een belangrijke sleutel is om te zoeken naar hoe je als kind hebt gegeven en ontvangen of je onrecht hebt geleden en hier geen erkenning voor hebt gekregen. Door die erkenning alsnog te krijgen komt er meer rechtvaardigheid in de balans van geven en nemen, waardoor je beter kunt gaan functioneren in relatie met anderen nu.

 

Wie je bent wordt voor een groot deel bepaald door je relaties met anderen in het verleden en heden. Op deze manier kunnen individuele problemen, zoals stress op je werk, lichte depressie of gevoelens van minderwaardigheid worden opgelost. Uiteindelijk kun je meer inzichten in jezelf verkrijgen, meer begrip voor de ander, je kunt je je leven verrijken en vooral meer acceptatie en rust vinden, dankzij deze methode.

 

De  contextuele therapie is ontwikkeld door Prof. dr. I. Boszormenyi-Nagy

 

Tears de breuklijn

De effecten van vechtscheiding op kinderen.

  • Bent u van plan om te gaan scheiden neem dan contact met mij op, we gaan alles doen vanuit de contextuele therapie om de scheiding te voorkomen of deze zo te laten verlopen dat het kind er de minste schade van ondervindt.
  • Zit u in een scheidingsproces? Bent u al gescheiden en komt er niet uit met u ex en heeft kinderen?
  • Heeft te maken gehad met een vechtscheiding?
  • Zit u nu in een vechtscheiding?

Bel mij, ik ga samen met u uw casus behandelen op een manier waarop uw kind het minst lijdt.